Salesforce Marketing GPT ve Commerce GPT adlı yeni generatif yapay zeka ürünlerini Connections etkinliğinde 7 Temmuz’da duyurdu. Marketing GPT, pazarlamacılara kişiselleştirilmiş e-postaların otomatik oluşturulmasını, akıllı hedef kitle segmentlerinin oluşturulmasını ve etkili pazarlama yolculuklarını yapmayı sağlıyor. Commerce GPT ise markaların, GPT destekli satın alma yolculuklarını kullanarak müşterilerinin tercihlerine dinamik olarak uyarlanabilen özel alışveriş deneyimleri ve özelleştirilmiş teklifler sunmalarını sağlıyor.

  • Salesforce Marketing GPT ve Commerce GPT, Data Cloud’dan gerçek zamanlı verilerle generatif yapay zekayı birleştirerek müşteri-şirket bağlantılarını devrim niteliğinde bir şekilde dönüştürecek.
  • Rossignol gibi Salesforce müşterileri, Salesforce’un yapay zeka, veri ve CRM çözümlerini ölçeklenebilir kişiselleştirmeler elde etmek için kullanıyorlar.

Salesforce Başkanı ve Baş Ürün Sorumlusu David Schmaier, işletmelerin her etkileşim noktasında kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri sunmak için en son yapay zeka gelişmelerinden ve büyük miktarda veriden faydalanmak istediğini belirtti. Güvenilir ve birleşik birinci taraf verilerle desteklenen Marketing GPT ve Commerce GPT, işletmelerin müşterilerle etkileşim kurma şeklinde devrim yaratacak ve aynı zamanda çalışan üretkenliğini büyük ölçüde artıracak.

Önemi

Generatif yapay zekanın potansiyeli açıktır; pazarlamacıların %60’ı rolünü dönüştüreceğini kabul ederken, %71’i stratejik görevlere odaklanmalarını sağlayacağını belirtmektedir. Bununla birlikte, pazarlamacıların temel endişesi “doğruluk ve kalite”dir ve %63’ü generatif yapay zekanın etkili bir şekilde çalışması için güvenilir müşteri verilerinin gerekliliğine vurgu yapmaktadır.

Yenilikler

Marketing GPT ve Data Cloud ile pazarlamacılar şunları yapabilecek:

  • Segment Oluşturma ile daha akıllı çalışma
  • E-posta İçerik Oluşturma ile yazma iş yükünü azaltma
  • Data Cloud için Segment Zekası ile Pazarlama ROI’sını iyileştirme
  • Hızlı Kimlik Çözümleme, Segmentasyon ve Etkileşimle doğru mesajı doğru zamanda iletmek

Commerce GPT ve Data Cloud ile markalar şunları yapabilecek:

  • Hedefe Dayalı Ticaret ile büyüme ve dönüşüm stratejilerini otomatikleştirerek tüccar üretkenliğini maksimize etme
  • Dinamik Ürün Açıklamaları ile tüccar üretkenliğini artırma
  • Ticaret Danışmanı ile alışverişi ve sadakati yeniden tanımlama

Şu anda kullanımda olan Commerce için Data Cloud, Temmuz 2023’te genel olarak kullanılabilir olacak Dinamik Ürün Açıklamaları ve daha fazlası için buradan orijinal makaleye göz atabilirsiniz.

Anasayfa

Müşteriler

Blog