Einstein GPT

7 Mart 2023 tarihinde Salesforce Einstein GPT’yi piyasaya sürdü. Üretken AI CRM teknolojisi olan Einstein GPT yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri kullanıma sunuyor.

Einstein GPT, Salesforce’un tescilli AI modellerini, Salesforce Data Cloud’dan gerçek zamanlı verilerle dolduracak. Bu sayede, müşteriler daha sonra bu verileri OpenAI’nin gelişmiş AI modellerine bağlayabilecek. Bunun dışında, kendi harici modellerini seçebilecek. Dahası, doğrudan Salesforce CRM’lerinde değişen müşteri bilgilerine ve ihtiyaçlarına sürekli uyum sağlayan içerik üretebilecek. 

Neler yapabilir?

Einstein GPT satış görevlilerinin müşterilere göndermesi için kişiselleştirilmiş e-postalar oluşturabilir. Ayrıca, müşteri hizmetleri profesyonellerinin müşteri sorularını daha hızlı yanıtlaması için özel yanıtlar oluşturabilir. Bir başka örnek ise, kampanya yanıt oranlarını artırmak için pazarlamacılar için hedeflenen içerik oluşturabilir. Son olarak geliştiriciler için otomatik kod oluşturabilir.

Hangi alanlarda kullanılır?

Satış için Einstein GPT kullanarak e-posta oluşturma, toplantı planlama ve bir sonraki etkileşime hazırlanma gibi satış görevlerini otomatik olarak oluşturabilirsiniz. Ayrıca hizmet alanında Einstein GPT kullanarak geçmiş vaka notlarından bilgi makaleleri oluşturabilirsiniz. Hatta kişiselleştirilmiş ve hızlandırılmış hizmet etkileşimleri yoluyla temsilci sohbet yanıtlarını otomatik olarak oluşturabilirsiniz. Pazarlama alanında Einstein GPT kullanarak e-posta, mobil, web ve reklamcılıkta müşteriler ve potansiyel müşterilerle etkileşim kurmak için içerik oluşturabilirsiniz. Einstein GPT’yi Slack Customer 360 uygulamaları için kullanarak Slack’te yapay zeka destekli müşteri içgörüleri sunabilirsiniz. Ayrıca, bilgi makalelerini güncellemek gibi son kullanıcı eylemlerini ortaya çıkarabilirsiniz. Son olarak geliştiriciler için Einstein GPT ile Apex gibi diller için kod oluşturmak ve sorular sormak üzere bir AI sohbet asistanı kullanarak Salesforce Research’ün tescilli büyük dil modeliyle geliştirici üretkenliğini artırabilirsiniz.

OpenAI ile Entegrasyon

Salesforce, ilgili ve güvenilir yapay zeka üretimi içerik sunmak için OpenAI’nin kurumsal sınıf ChatGPT teknolojisini Salesforce’un özel yapay zeka modelleri ile birleştiriyor.

OpenAI CEO’su Sam Altman, “OpenAI teknolojisinin gücünü CRM’ye uygulamaktan heyecan duyuyoruz.” dedi. “Bu uygulama, daha fazla kişinin bu teknolojiden faydalanmasını sağlayacak. Ayrıca, yapay zekanın sorumlu bir şekilde geliştirilmesi ve konuşlandırılması için kritik olan gerçek dünya kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinmemizi sağlayacak.”

Bu entegrasyona ek olarak Salesforce ve OpenAI ChatGPT for Slack uygulamasını duyurdu. Uygulama, AI destekli yeni konuşma özetleri ve yazma yardımı sağlıyor.

Yazının orijinal halini okumak için tıklayınız.

Anasayfa

Müşteriler

Blog yazıları