Letgo Otoplus’ın Salesforce çözüm ortağı olduk!

Letgo güvencesiyle Türkiye’de 2. el araba alıp satmanın kolay yolu Otoplus, Salesforce sisteminin inşa edilmesi için Wise ekibiyle çalışmayı tercih etti. “Agile” yaklaşımla yönetilen büyük çaplı dijital transformasyon projesiyle, Otoplus platformu, takvim randevu sistemi, araç yönetim platformu, SMS sistemi gibi farklı yapıların Salesforce ile entegre edildiği kapsamlı bir sistem kuruldu.

Wise olarak, pandemiyle birlikte alıştığımız “yeni normal” şartlarda, 3 ayrı ülkeden 7 ayrı şehirden ekip üyeleriyle gerçekleştirdiğimiz projeyle Salesforce’un global müşterilerine kattığı değeri Otoplus için de gerçekleştirebilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.

Hikayenin geri kalanını müşterimiz Otoplus tarafından dinleyelim:

Mehmet Ali Selçik – CRM Manager, Otoplus

Türkiye’de 2. el araç alım-satım pazarı şu anda büyük oyuncuların büyük yatırımlar yaptığı çok rekabetçi bir pazar. Letgo olarak biz de Otoplus platformunun altyapısını oluşturup iş süreçlerimizi Salesforce üzerinde entegre bir şekilde kurgularken, dinamik şartlarımıza uyum sağlayacak şekilde “Agile” çalışabilen, aynı zamanda benzer projeleri başarıyla yapmış olan bir Salesforce çözüm ortağı seçmeye özen gösterdik. Planlanan şekilde tamamlanan projemiz sayesinde hem Otoplus iş süreçlerini verimlilikle yönetmemiz bakımından, hem de gelecekteki olası global çaptaki projelerimiz için avantajlı bir noktaya geldik.

Kadir Sürer – Salesforce Product Manager, Otoplus

Otoplus Salesforce projesi son derece karmaşık ve büyük bir proje oldu. Otoplus platformu, online randevu sistemi, SMS çözümü gibi farklı sistemlerle inşa ettiğimiz entegrasyonların yanında iş ihtiyaçlarımıza karşılık gelen, Salesforce’un sunduğu en yeni özellikleri de devreye alarak Salesforce verimliliğimizi en üst seviyeye taşıdık. Proje boyunca bizden beklenen zorlayıcı takvim hedeflerine uyabilen, ani gelişmelere ve iş kararlarına çabuk uyum sağlayıp projede gerekli adımları hızlı ve doğru bir şekilde atabilen bir ekip olan Wise ile çalışmamız başarımızda önemli rol oynadı.

Elif Ekim ve Ömercan Aydın – Salesforce Admin, Otoplus & Letgo

Biz Otoplus ailesine Salesforce Admin olarak katıldığımızda Salesforce projesi halihazırda devam etmekteydi. Projeye sonradan katılmış olsak da, iş ortağımız Wise ile kısa sürede iyi bir ekip haline gelip pandemi şartlarında farklı şehirlerde olmamıza rağmen son derece uyumlu ve verimli bir çalışma ortamı yakaladık. Süreç boyunca, proje sonrasında bizim -iş ortağından bağımsız olarak- kendi kendimize yönetebileceğimiz bir sistem tasarlayıp kurmaya ve buna yönelik bilgi aktarımına özellikle önem verdiler.

 

Diğer Müşterilerimiz