“Success Anywhere World Tour Live” Londra’dan Notlar

Success Anywhere World Tour canlı olarak 6 Temmuz’da müşterileriyle ve Trailblazer’larla buluştu. Etkinliğin odak noktası, pandeminin şirketlerin çalışma modellerini Salesforce Customer 360 ile dijital olarak dönüştürme planlarını nasıl hızlandırdığıydı.

Royal Bank of Canada (RBC) Varlık Yönetimi, pandemi sırasında müşteri verilerine tek bir panodan erişmek için Müşteri 360 ve Mulesoft’tan nasıl yararlandıklarını paylaştı.

Bentley Motors, kusursuz ve kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri oluşturmasına olanak tanıyan kaynağın ne olduğunu açıkladı.

Diğer Haberler:

Salesforce, Team GB ile uzun süreli yeni pazarlama partnerlik anlaşmalarını duyurdu. Bu duyuru, Salesforce’un Team USA ve LA28 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ile çok yıllı ortaklığına dayanıyor. LA28 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarının Kurucu Ortağı olarak Salesforce, önümüzdeki yedi yıl boyunca ilgi çekici hayran ve sporcu dijital deneyimi sunmak için Salesforce Müşteri 360 teknolojisi sağlayacak.

Neler Konuşuldu?:

“Hepimizin bu yeni dünyada yolumuzu keşfediyoruz. İş yapma biçimleri her konuda tekrardan biçimleniyor – güvenlik, sağlık, çalışan deneyimleri. Yeni dijital davranışlar kalıcı olacak. Yeni iş modelleri, yeni operasyon modelleri ve yeni müşteri deneyimleri. Salesforce da istisna değil. Bu sebeple, Slack gibi başka uygulamalarla iş birliği yaparak, kullanım araçlarını ikiye katlıyoruz.” – Gavin Patterson, President and Chief Revenue Officer, Salesforce

“İnnovasyonun gelişimi her zamankinden daha hızlı. Yenilikler güvene dayalı olmalıdır. Müşteriler, beraber iş yaptıkları markalara güvenmek zorunda. Bu yüzden değerlerimizle yola devam etmek her zamankinden daha önemli. Her şey; tüm iş ortaklarımızla beraber, yan yana, kol kola olmaktan ibaret.” – Gavin Patterson, President and Chief Revenue Officer, Salesforce

“Bugün, dijital demek, her şey demek. Müşterilerimiz, önceliğini dijitale veriyor. Etkileşimlerimizi, ilişkilerimizi kişiselleştirmek ve tabii ki gelirimizi artırmak istiyorsak; verileri satış, hizmet, pazarlama ve e-ticaret genelinde birbirine bağlayabilmemiz gerekir.” – Zahra Bahrololoumi, EVP ve CEO, Salesforce UKI

Salesforce Succes Anywhere World Tour from London yayının tamamını izlemek için tıklayınız.

Müşterilerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız. Bu yazı Success Anywhere World Tour linkindeki içerikten çevirilmiştir.