Salesforce Neden Uzaktan Çalışmayı Kabul Etti ve Neden Herkes İçin Gerekiyor?

Salesforce’un uzaktan çalışma sebepleri ve yararları

  • Daha büyük bir yetenek havuzuna erişim

Uzaktan çalışmayla potansiyel yeteneklere küresel ölçekte erişebilirsiniz. Artık coğrafi konumunuzdaki mevcut yeteneklerle sınırlı değilsiniz, bu nedenle en iyi yeteneği, beceri grubunu ve şirket kültürünüze uygun olanı bulabilirsiniz.

  • Daha iyi üretkenlik

Evden çalışan çalışanlar, şirket içi çalışan meslektaşlarına göre daha üretkendir. Esnek programlarının bir sonucu olarak daha az sıklıkta ve daha kısa molalar, daha az hasta günleri ve daha az tatil günü yapma eğilimindedirler.

  • Daha az planlanmamış devamsızlık

Herhangi bir sebepten, teslimattan veya özel hayatımızda ortaya çıkabilecek herhangi bir aciliyet için evde kalmamız gerekebilir. İşe gidip gelmekten kaçınmak, stres ve yorgunluk düzeyini azaltmaya yardımcı olur. Uzaktan çalışma ile çalışanların işte esneklikten yararlanma olasılığı daha yüksektir. Doğru yöntemle, çalışanlar daha ulaşılabilir, daha üretken ve daha mutlu olma eğilimindedir.

  • En iyi yetenekleri elinizde tutun

Çalışanları kaybetmek ve yenilerini eğitmek, özellikle daha gelişmiş pozisyonlar için zaman alıcı ve pahalıdır. İster tam zamanlı ister yarı zamanlı uzaktan çalışma, çalışanın elde tutulmasını artırır ve değerli yetenekleri kaybetme riskini azaltır.

  • Daha az masraf

Büyük bir çalışan tabanınız varsa, uzak pozisyonlar açmak, uzun vadede genel giderlerden tasarruf etmenize yardımcı olur. Çalışan tabanınızın tamamını barındırmak için daha büyük ofis alanı kiralamanıza veya satın almanıza gerek kalmaz ve bu kadar çok ofis malzemesi stoklama konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

  • Artan çalışan memnuniyeti

Yetenekleri ne kadar iyi olursa olsun, işyerinden memnun kalmazlarsa çalışanlarınız şirketinizde kalmayacaklar. Günlük işe gidip gelme veya ofis ortamı gibi birçok faktör bir çalışanın memnuniyetini etkileyebilir, bu nedenle kendi evlerinin rahatlığında çalışan çalışanlar işlerinden daha memnun olma eğilimindedir.

Uzaktan çalışmayı yönetmek için araçlar

  • Video konferans

Tıpkı ofiste çalışanlar gibi, uzak ekipler için net iletişim standartları belirlemek başarı için hayati önem taşır. Uzaktan ekip yönetimi için günlük ve haftalık temas noktalarının yanı sıra deneyimi geliştiren iletişim stratejileri ve platformlarına sahip olmak önemlidir.

  • Video konferans araçları

Bunlar, uzaktaki ekip üyeleriyle bağlantı kurmak ve yüz yüze ekip kadar değerli hissetmelerini sağlamak için faydalıdır. Bu araçların birçoğu aynı zamanda ekran paylaşma yetenekleriyle birlikte gelir, bu da herhangi bir soru veya endişeyi projelerde yüz yüze yaptığınız gibi çalışmanızı kolaylaştırır. Sosyal ağ platformları, uzak bir ekip içinde işbirliği ve iletişimi yönetmeye de yardımcı olur.

  • Dosya paylaşımı

Google Drive gibi ortak çalışma araçları, projeleri ekip üyeleri arasında paylaşmak ve uzaktan çalışanların aynı sayfada olmasını sağlamak için idealdir. Bu platformlarla, birden çok ekip üyesi kendi konumlarından aynı elektronik tablo veya belge üzerinde çalışabilir, yorum ekleyebilir ve daha fazlasını yapabilir. Bu platformları sunumlar ve videolar için de kullanabilirsiniz.

  • Müşteri ilişkileri yönetimi

Müşteri ilişkileri yönetimi araçları uzak ekipler için çok önemlidir. Yalnızca Drive ve Gmail’i içeren Google G Suite ile senkronize etmekle kalmaz, aynı zamanda şirket içi ve uzak çalışanlarınızın kendi gelen kutularından çalışmasına izin vererek ek yazılım ihtiyacını ortadan kaldırır. Tüm iletişim ve dosyalar otomatik olarak birbirine bağlanarak çalışanlarınızın müşteri ve projelerin zirvesinde kalmasına yardımcı olur. Ayrıca takvimler şirket genelinde paylaşılabilir, bu da yönetimin açık projeleri takip etmesine ve iyileştirilmesi gereken tüm alanları ele almasına yardımcı olur.

Müşterilerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız. Bu yazı linkteki içerikten çevirilmiştir.