Salesforce Nedir? #3 Satın Alma Süreçleri

Salesforce Nedir? Satın Alma Süreçleri konu başlığını serimize gelen sorular üzerine şekillendirdik ve bu bölümde şirketlerin CRM kullanmaya karar verdiği noktada karşılarına çıkacak olan satın alma işleyişine biraz değinmek istiyoruz.

Salesforce bulut bir çözümdür, istediğiniz yerden, dilediğiniz zaman bağlanabileceğiniz, size mobalite sağlayan bir platform. Ekranları kullanıcı dostudur. Ara yüzü ve admin paneli sürükle-bırak ile konfigürasyon yapmaya olanak sağlar. Satış, servis, pazarlama ya da diğer ihtiyaçlarınız için komple entegre bir ortam yaratabildiği gibi, tek bir departmanınız için kullanmaya da uygundur. Örneğin sadece satış ekibiniz varsa ve oraya katma değerde bulunmak istiyorsanız, satış bulutu lisansları sizin için yeterli olacaktır. Şirketinize uygun lisans modelini seçtikten sonra, iş ihtiyaçlarınıza göre sisteminiz şirketiniz için özelleştirilir. Bu süreçte danışman ekibiniz ile beraber çalışacak, şirket içerisinde iş süreçlerinize hakim bir kişi admin olarak yetkilendirilmelidir. 

Satış bulutu lisans modeli de müşteri ihtiyaçlarına göre sınıflandırılmıştır. Küçük, orta veya kompleks ihtiyaçlarınıza göre danışmanınız size lisans modeli önerisinde bulunur. Sonrasında ihtiyaç analizi yapar ve standart objelerden oluşan sistemi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirir. Kullandığınız diğer sistemler ile entegrasyon kolaylığı sağlar. Karşı sistemin API bilgileri sayesinde hızlıca entegre bir çözüm yaratabilirsiniz. Salesforce’un milyonlarca avantajından bir diğeri de hızlı uyarlama konforudur. 

Salesforce gibi çok güçlü ve esnek bir platforma sahip olmak, maalesef saf başarıyı garantilemiyor. Bu başarıya sahip olmak için sistemi tanıyan, tüm süreçlerine ve kapasitesine hakim olan, analitik düşünce sistemine sahip danışmanlar ile çalışmak gerekiyor. Danışman şirketlerin tamamladığı projeleri ve projelerde çalışan iletişim kişiler ile görüşüp, tüm süreç hakkında referansları dinlemek, danışman şirket seçiminin olmazsa olmazı diyebiliriz. 

Farklı sektörler, farklı iş modelleri ve farklı stratejiler.. Danışmanınız olarak Salesforce ve iş süreçleri tecrübelerimiz sayesinde şirketiniz için en uygun ve en verimli sistemi kurar, %100 müşteri başarısı hedefleriz. 

Başarılı Salesforce Türkiye projelerimiz sayesinde müşterilerimiz;

  • Kişilerden bağımsız, merkezi ve kurumsal bir hafızaya,
  • Müşteriyle ilgili tüm süreçlerin birleştiği ortak, tek bir platforma,
  • Yönetim kararlarının hemen hızlıca uygulanabildiği esnekliğe,
  • Her yerden, kolayca çalışabildikleri mobiliteye,
  • Daha az toplantı ve daha az görüşme yaptıkları, daha çok iş yaptıkları bir işleyişe,
  • Daha az kişiyle, daha çok iş yaptıkları yüksek bir verimliliğe,
  • Yönetimin tüm bilgiyi anlık olarak takip edebildiği bir görünürlüğe ulaşıyorlar.