Salesforce Nedir? #1

Salesforce Nedir? Şirketler, müşteri ilişkilerini yönetme noktasında zorluk yaşamaya başladıklarında bir otomasyona ihtiyaç duyduklarının farkına varır ve sistem araştırmalarına başlarlar. Bu süreç hem zor hem de kafa karıştırıcıdır. Piyasada birçok farklı markanın CRM çözümü var. 

“Nasıl bir sistem bizim şirketimizin ihtiyacına çözüm olacaktır?” 
“Müşteri kartımı tek bir ekran üzerinden takip etmem mümkün mü?”
“Anlık raporlama ile iş takibini yapabilir miyim?”
“Satış ekibimizin vaktini daha verimli kullanmak mümkün mü?”
“Pazarlama aktivitelerini ve/veya şikayet yönetimini de bu sistem üzerinden çözebilir miyim?”
“Kullandığımız diğer sistemlerle entegre edebilir miyim?”
“Müşterimi 360 derece görebilecek miyim?”

Ve daha birçok soru… E peki Salesforce Nedir? Hepsine “Evet” yanıtını veren, “Siz hayal edin, biz yapalım.” mottosunu benimsemiş bir şirket düşünün! İşte karşınızda Salesforce!

CRM arayışı içinde bizi arayan potansiyel müşterilerimize danışmanlık vermek ve Salesforce’u anlatmak için ziyarette bulunduğumuzda, ihtiyaçlarını ve çok daha fazlasını hızlı biz şekilde çözebileceğimizi söylüyoruz. Sadece saha satış ekibini, müşteri ilişkileri yöneticisini ya da anlık dashboard ve raporlama özelliği ile üst düzey yöneticileri tatmin edecek bir platformdan bahsetmiyoruz. Şirket çalışanlarından, A’dan Z’ye herkese hitap edecek ve işlerini kolaylaştıracak bir platform söz ediyoruz. Salesforce nedir? Ve tüm bunları Salesforce nasıl yapıyor noktasına biraz değinmek istiyorum.

Salesforce, 1999 yılında Marc Beniof tarafından San Francisco’da kuruldu. Bulut üzerinde, çalışanların dilediği yerden çalışmasına imkan tanıyan, sürükle bırak hareketleri ile konfigüre edilebilen bir sistem. İlk olarak Satış Bulutu olarak var olmuş. Sonrasında ise başka çözümleri bünyesine katarak büyümeye devam etmiş. Salesforce; satış, pazarlama, servis, bayii yönetimi, teklif yönetimi vb. müşteriye dokunan her konunun entegre bir şekilde tek bir platform üzerinde çalışmasını sağlıyor. 

“CRM sistemimiz var ama hiç bir çalışanımız kullanmıyor.” bu cümleyi sık sık duyuyoruz. Bunun sebebinin kullanıcı dostu olmayan ekranlar olduğunu düşünüyorum. 1990’lardan kalma ekranları kim her gün görmek ister ki?  Şahsen ben istemem. Karmakarışık ekranlar çalışanların motivasyonunu düşürüyor. CRM’iniz ne kadar başarılı olursa olsun, içeriye veri girilmedikçe atıl kalacaktır. Salesforce kullanıcı deneyimi konusunda oldukça hassas. Ekran tasarımları konusunda Facebook tasarımcıları ile beraber çalışıyor. Facebook kullanmak için hiçbirimiz eğitim almadık değil mi? İşte Salesforce kullanmak da en az Facebook kullanmak kadar kolay. Ekranlar net ve temiz. 

Salesforce’u incelemek için BU LİNK üzerinden 30 günlük deneme sisteminizi açabilirsiniz.

Ayrıca Salesforce ekibi tarafından hazırlanmış, “Bul-Kazan-Koru” Salesforce demosunu BU LİNK üzerinden inceleyebilirsiniz.