“Salesforce ve Google” Stratejik Ortaklık

“Salesforce ve Google” Stratejik Ortaklık:

Müşteri ilişkileri yönetiminde (CRM) dünya çapında lider olan Salesforce’un misyonu, şirketlerin müşterileri ile tamamen yeni yollarla bağlantı kurmasına yardımcı olmaktır. Dünyadaki her kuruluş, müşteri bilgilerini ve etkileşimlerini, her zaman ve her yerden erişilebilen tek bir platformda yönetmek suretiyle, müşteri ihtiyaçlarını daha iyi anlamak, sorunlarını çözmek ve yardım etmek için yeni fırsatlar yaratmak istemektedir.

Bu misyonu ilerletmek ve müşterileri için daha akıllı, daha iş birlikçi deneyimler sunmak için Google ile yeni bir stratejik ortaklık duyuruldu. Bu ortaklık, Salesforce’u Google Analytics 360 ve G Suite ile birleştiren yeni entegrasyonlar sağlayacak.

Salesforce bünyesindeki dünyanın #1 numaralı satış ve pazarlama çözümlerini Google Analytics 360 Suite ile bağlayın

Salesforce ve GoogleDaha akıllı bir şekilde oluşturulmuş pazarlama stratejisi ve daha sağlam müşteri ilişkileri sağlamak, müşterilerinizi ve potansiyel müşterilerinizi bilmekle başlar. Bunu yapmak için şirketler reklamları, web sitelerini, uygulamaları, e-postaları, çağrı merkezlerini, satış ekiplerini ve daha bir çok şey dahil olmak üzere tüm deneyimlerini kullanarak bir kullanıcının kim olduğunu anlamalıdır.

Salesforce ile Google Analytics 360’ın yeni ve sektörel entegrasyonu sayesinde şirketler satış, pazarlama ve reklam verilerini Salesforce Sales Cloud, Salesforce Marketing Cloud ve Google Analytics 360 arasında kesintisiz bir şekilde birbirine bağlayabilecek.

Analytics 360’dan edinilen bilgiler ve kampanya verileri, Marketing Cloud’da etkinleştirilmek üzere kullanılabilir: Pazarlamacılar ilk kez Analytics 360’da özelleştirilmiş kitleler oluşturabilir ve bu kitleleri Marketing Cloud’a yerleştirerek e-posta ve mobil gibi doğrudan pazarlama kanallarında etkinleştirebilir. Buna ek olarak, Analytics 360’daki veriler doğrudan aktarılabilir ve pazarlamacılar böylelikle müşteri verilerini kapsayıcı bir gösterge tablosunda takip edebilir. 
Sales Cloud’ta bulunan satış verileri daha iyi bir reklam hedeflemesi  için Analytics 360’te: Pazarlamacılar, Sales Cloud verilerini Analytics 360’a entegre ederek satış döngüsüne yeni bir görünürlük kazandırır ve daha zengin kitle segmentleri oluşturarak daha akıllı bir reklam optimizasyonu sağlayabilir. Bu derin entegrasyonla, reklam verenler, Google’ın reklam platformlarından yararlanarak potansiyel müşterileri müşteriye dönüştürebilir ve daha çok yeni müşteri bulabilir.

Bu tür bir entegrasyonun ilk örneği hakkında daha fazla bilgi edinmek için Google Analytics blogunu ziyaret edin.

G- Suit ile Salesforce’a bağlan! “Salesforce ve Google” Stratejik Ortaklık

Salesforce ve Google

Gmail için Salesforce :  Salesforce ve Gmail’in derin entegrasyonu ile kullanıcılar hem ilgili Salesforce CRM verilerine Gmail içerisinde ulaşabilecek hem de doğrudan Salesforce kullanarak müşteriler ile Gmail içerisinde etkileşime girebileceklerdir. Yüksek öncelikli e-postalar belirlenecek ve e-postalardaki içeriğe dayalı olarak bir sonraki işlemler önerilecek ve böylece kullanıcıların her zamankinden daha hızlı servis ve satış yapmalarına izin verilecek.
G E-Tablolar için Salesforce: Salesforce Lightning’in Google E-Tablolar ile entegrasyonu, E-Tablolar’ı Salesforce’a yerleştirmenize izin verir. Buna ek olarak, kullanıcılar tek bir tıklamayla, verileri kolayca Salesforce Records veya Reports’dan yeni bir Google Tablosuna aktarabilecekler. Bu veriler, herkesin en son bilgiye erişmesini sağlayarak iki yönlü olarak otomatik olarak güncellenecektir.
G Drive ve Google Takvim için Quip Canlı Uygulamalar : Google Drive ve Google Takvim için yeni Quip Canlı Uygulamalar ile ekipler, G Dokümanlar, Slaytlar ve E-Tablolar veya G Takvim de dahil olmak üzere herhangi bir Drive dosyasının listesini Quip’in içine yerleştirip, kullanıcıların iş birliğine açık bir bulut ortamında bilgiye erişmelerini sağlar.
Hangouts Toplantısı için Salesforce: Kullanıcılar, Salesforce CRM’den ilgili müşteri ve hesap ayrıntılarını, servis geçmişini ve diğerlerini Hangouts Meet arayüzü içinde doğrudan gösterebilecek ve böylece temsilciler anlaşmayı sürdürecek veya bir müşteri hizmet talebini çözmek için ihtiyaç duydukları bilgileri anında edinebilecek.

Ayrıca, Salesforce müşterilerinin bu çözümleri bir araya getirerek üretkenlik kazanımlarını hızla farketmelerini sağlamak için Google, Google’ın artan üretkenliğinden ve işbirliğinden yana olan Salesforce müşterilerine, G Suite’i bir yıl ücretsiz olarak sunuyor. (detaylar için lütfen bu linke bakın)

Müşteriler için neden harika bir gelişme?

Google’la gerçekleştirilen bu yeni stratejik ortaklık, müşteriler için daha akıllı, daha fazla işbirliği deneyimi sağlayacaktır. Müşteriler, dünya çapında 3.5 milyondan fazla işletme tarafından halen kullanılmakta olan G Suite ile CRM’i yeniden tanımlayan Salesforce Lightning ve Quip arasında tüm önemli müşteri verilerini elde edebileceklerdir. Google Analytics’in üçüncü parti ile ilk kez entegre edilebildiği Google Analytics 360 ile Salesforce entegrasyonu ile müşteriler, en uygun deneyimi doğru anda sunarak inanılmaz bilgiler edinecekler.