E-posta pazarlama yönetimi ile potansiyel müşterilerinizi dönüştürün!

Yeni müşteri adayları ile tanışmak, işiniz için her zaman iyi bir gelişmedir ancak potansiyel müşterilerinizi fırsata dönüştüremezseniz, iyi gelişme, kötü yönde değişim gösterecektir. Akıllı iş sahibi, nasıl yeni lead edineceğini ve leadleri nasıl fırsata çevireceğini çok iyi bilir. Potansiyel müşteri adayınızı fırsata dönüştürmek gerçekten de sanıldığı kadar zor değil. İşin aslı, leadleri fırsata dönüştürmek ve fırsatın kazanılmasını sağlamak için bir çok yol var. En iyi yollardan biri de e-posta pazarlama yönetimidir. Şimdi, nasıl daha fazla lead elde edebilirsiniz, bu leadleri nasıl fırsata dönüştürebilirsiniz, çoğu insanın her gün kullandığı metodları ele alarak inceleyebiliriz.

Hedefinizi belirleyin.

E-posta pazarlamaya başlamadan önce, hazırlayacağınız e-posta içeriğinin ne hedeflediğini bilmeniz gerekmektedir. Belirli bir amacınız olmadan, istediğiniz geri dönüşümü elde etmeniz mümkün değildir. Bu yüzden, kampanya hedefinizin çok berrak olması gerekmektedir. E-posta pazarlama listelerinizin ulaşmak istediğiniz hedef kitlenin verilerinden oluşması da oldukça önemlidir. Tüm bu hedefleri belirledikten sonra e-posta pazarlama kampanyanızı yönetmeye başlayabilirsiniz.

Grafik Kullanın

Potansiyel müşterilerinizi kaybetmek istemiyorsanız, onları bunaltmamanız gerekir. İyi bir e-posta pazarlama kampanyası, grafikleri, videoları vb. içerir. Ancak gene de bu içerikler çok kompleks olmamalıdır. İyi bir video izleyicilerinizin dikkatini çekecek ana başlıklar içermeli ve kampanyanızı şekillendirmeye yardımcı olmalıdır. E-postanın HTML ve text versiyonlarını içerdiğinden emin olmadan göndermeyin, aksi takdirde filtrelere takılır ve potansiyel müşterinizin gelen kutusuna düşmesi gereken e-posta, spame düşer ki bu durumu hiç ama hiç istemeyiz.

Potansiyel müşterilerinizi bunaltmayın

E-posta dizaynı çok önemlidir. Müşteriniz, e-postayı açtığında, farklı fontlar, bir kaç farklı grafik, bir çok uyumsuz renk ile karşılaşmamalıdır. Önerilen içerik dizaynı, en fazla 2 veya 3 font kullanmak ve diğer tüm özelliklerini basit tutmaktır. E-postalar okunması kolay olmalı ve kesinlikle karmaşık olmamalıdır. Eğer karışık bir içerik oluşturursanız, mail sahibi bakmayı reddedip, mailinizi çöp sepetine taşıyacaktır ve bu da kampanyanızı başarısız kılacağı için, dilediğiniz satışı gerçekleştiremeyeceksiniz.

E-posta konu başlığını etkileyici seçin

Eğer gönderdiğiniz mailin okunmasını istiyorsanız, potansiyel müşterinizin ilgisini çekmelisiniz. Bunun ilk adımı da mail konu başlığınızın ilgi çekici olmasıdır.

Bir sebep verin

Eğer e-posta pazarlama kampanyanız tamamen reklam içeriyorsa, potansiyel müşterinizi çok hızlı bir şekilde kaybedersiniz. Onların ilgisini çekecek bir içerik sunmalısınız ve bu içerik çok iyi şekilde planlanmış ve dizayn edilmiş olmalı. Onların ilgisini çeken bir içerik verin ve bırakın mailinizde bulunan bilgileri okusunlar ve daha çok bilgi için, verdiğiniz linklere yönelsinler. Potansiyel müşteriniz, e-posta içeriğinize yerleştirdiğiniz linklere bir kere tıkladı mı, müşterinin ilgisini çektiniz demektir. Bu da satış planınıza hiç olmadığınız kadar yakınsınız demektir.

Teklif Teşviği

Bir çok kişi, e-posta pazarlamasını spam posta olarak algılar, bu yüzden hazırladığınız ve gönderdiğiniz içeriğin dikkat çekmesi gerekir. İyi bir teklif sunarsanız,  potansiyel müşterinizin aklını çelebilir ve satışa yaklaşabilirsiniz. Mesela, ücretsiz bir ürün veya mükemmel bir indirim teklif edebilirsiniz. Bu teşvik edici teklif, insanların mailinizi gelen kutularından silmemelerine ya da spam olarak işaretlememelerini sağlar, böylece bundan sonra gönderdiğiniz tüm mailler potansiyel müşterinize ulaşır.

Salesforce Pardot‘u da ayrıca inceleyebilirsiniz.