Salesforce Yöneticinizin Yardımı ile Ekibinize Satış için Daha Çok Zaman Verin

Salesforce Satış Otomasyonu ile artık süreçleriniz çok daha kolay! Satış temsilcileriniz zamanlarının yüzde kaçını satış yapmaya çalışarak geçiriyor?

Proudfoot Danışmanlık şirketinin yaptığı ankete göre,  satış temsilcileri zamanlarının %10’unu aktif satış yapmak için geçiriyor. Müşteriye ulaşmak için yolda geçirdiği zaman, belge ve evrak hazırlamak ile geçirdiği zaman ve diğer görevleri satış temsilcisinin zamanının büyük çoğunluğunu kaplıyor. Tüm şirketin ele aldığı muazzam miktarda veri ve dağılmaların kombini ile satış ekibiniz, zamanlarının büyük çoğunluğunu maalesef satış yapmak için harcayamıyor.

Satış lideri olarak, müşteriler ile geçirilen zamanın ne kadar kritik olduğunu bilirsiniz. Bugünün müşterileri oldukça bilgili kişiler oldukları için onların ihtiyaçlarını derinlemesine anlayan satış ekipleri ile çalışmak istiyorlar.

Satış ekibinize, müşterilerin ihtiyaçlarını anlayabilmek, onlarla vakit geçirmek ve sohbet edebilmek için nasıl zaman yaratabilirsiniz?

Satış ekibinizin daha üretken olmasına yardımcı olması için Salesforce’u keşfettiniz. Sonunda talep ettiğiniz sonuçların gerçekleştiğini gördünüz. Salesforce’u daha kapsamlı kullanmak, daha çok özellik ile taleplerinizin daha iyi sonuçlar vermesini istiyorsanız, Salesforce yöneticisi size yardım edecektir.

Yöneticinizle iş birliği yapmak, temsilcilerin verimliliğini artırmak da dahil olmak üzere Salesforce yatırımınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir.

Salesforce yöneticileri Salesforce platformunda nelerin mümkün olduğunu sizlere gösterebilir ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Onlarla ortak olun! Yalnızca Salesforce üzerinde yoğunlaşmış bir yöneticiniz olabileceği gibi, daha küçük bir şirket iseniz, bir ekip üyesinin tek rolü olmamak ile beraber önemli rollerinden biri bu olabilir. SF yöneticinizin rolü ne kadar büyük veya küçük olursa olsun yöneticinizi tanıyın ve işinizin hedeflerini anladığından emin olun. SF yöneticiniz daha verimli süreçler oluşturmanıza ve ekibinizin daha hızlı ve daha akıllı bir şekilde satması gereken verileri almasına yardımcı olabilir.

SF yöneticinizin satış temsilcilerinizi, satış odaklı hale getirmek için daha fazla zaman ayırmasına yardımcı olabilecek beş yol vardır:

  1. Zaman kazandıran, üretkenliği artırıcı özelliklerin kullanılmasına yardımcı olması için yöneticinizden yardım isteyin.

Yöneticiniz Salesforceu’un içini ve dışını, ekibinize yardımcı olacak tüm güçlü özellikleri bilir. Örneğin, Sales Path (Lightning) satış temsilcilerinizin fırsatlarını adım adım daha kolay yönetmesini sağlar. Sales Path kullanmıyorsanız, hemen SF yöneticinizden bu özelliği başlatması için yardım isteyebilirsiniz. SF yöneticisi hızlı ve kolayca, sadece bir kaç tıklama ile, kod yazmadan bu sistemi kurabilir, böylece satış temsilcileri ihtiyaçları olan bilgilere daha hızlı ulaşır.

  1. Tüm satış temsilcilerinizin Salesforce’u kullandığından emin olmak için SF yöneticiniz ile partner olun.

Eğer tüm ekibiniz Salesforce kullanmıyor ise, satış ekibinizin zamanını efektif kullanması için talep ettiğiniz dataları bulamazsınız. SF yöneticilerini Salesforce kullanmayı çok sever ve tüm ekibinize de yardım etmek ister. SF yöneticiniz, satış temsilcilerinizin neden sisteme data girmediğini, neden Salesforce üzerinden müşterilerini yönetmediği gibi sorunları bulur ve onlara yardım etmek için Salesforce’u öğrenmeleri için yardım eder.

  1. Ekibinize daha akıllı satışlar yapması için doğru datayı verin.

Salesforce, ekibinize doğru bilgileri alabilmesi için zaman verir. SF yöneticiniz, özelleştirilmiş dashboardlar kurarak, satış temsilcilerinizin önem verdiği ve görmek istediği bilgileri bir bakışta onlara sunar. Satış temsilcisi, SF yöneticisine hangi verinin daha önemli olduğunu ve hangi bilgileri en önde görmek istediğini belirtmeli ve sistemin kullanıcı deneyimine uygun yapılmasını talep etmelidir.

  1. Salesforce Lightning’in gücünü avantaja çevirin.

Salesforce Lightning ekibinize daha hızlı satış yapmaya yardım etmek üzere dizayn edilmiştir. Fırsatların, müşterilerin ve kişilerin anahtar detaylarını bir bakışta gösterir. Eğer Lightning kullanmazsanız bu özellikler işe yaramayacaktır. Eğer sisteminizi Klasik versiyondan Lightning versiyona geçirmek isterseniz, SF yöneticinizden yardım isteyebilirsiniz. Eğer Lightning’e zaten geçiş yaptıysanız, ekibinizin kilit özelliklerden yararlandığından emin olmak için SF yöneticiniz ile beraber çalışın.

  1. Stratejik vizyonunuzu yaşama geçirmek için SF yöneticinizi seçin.

Stratejik vizyonunuzu belirlerken SF yöneticinizi de plana dahil edin. SF yöneticiniz Salesforcu’un özellikleri ve kapasitesi dahilinde gerçekleşmesini istediğiniz hedeflere yardımcı olacaktır. Hedeflerinize ulaşmak için ekibinizin Salesforce’u efektif kullanmasını beraber sağlayabilirsiniz.

Ekibinizin verimliliğini artırmak ve Salesforce’dan en üst düzeyde değer elde etmek söz konusu olduğunda Salesforce yöneticiniz paha biçilemez bir ortaktır. Bu beş öneri, yöneticinizin yardımcı olabilecek birkaç yoludur. Ekibinizin daha üretken olmasına yardımcı olmak için Salesforce’u nasıl kullanabileceğinize dair daha fazla fikir için yöneticinizin beynini seçin.