Salesforce Winter 22 Release Notları

Salesforce Release notları; yeni ve değiştirilmiş özellikler ve güncellemeleriyle ilgili ayrıntıları içeren 2022 Kış Edisyonu açıklandı. Kapsamlı ve üst düzey bilgiler içeren dökümantasyonun incelemesini tamamladıktan sonra, sizlerin de iş süreçlerinizde kullanabileceğinizi düşündüğümüz öne çıkan yeniliklerle ilgili ipuçlarını içeren bu yazı derledik.

Dinamik Etkileşimlerle Daha Interaktif Sayfalar Oluşturabilirsiniz.

LINK

Kullanıcıların adımlarına bağlı olarak hareket eden ve dönüşen komponentlerle sayfa görünümleri yaratabiliriz. “Dynamic Interactions” adı verilen bu özellik sayesinde, bir komponentte meydana gelen bir değişim, başka bir komponentin sayfada güncellenmesini sağlayacak! 

Aşağıdaki görseli örnek olarak inceleyebiliriz. Order Management sayfasında birbirinden farklı müşteriler bulunuyor. Kullanıcı hangi müşteriye tıklarsa, o müşterinin adres bilgisi harita alanında güncelleniyor.

Bu özellik Lightning Experience in Group, Essentials, Professional, Enterprise, Performance, Unlimited, and Developer edition’da aktif olarak kullanılabiliyor.

Zamanlayıcılar Artık Çok Daha Güçlü! Dakikalar, Gruplar ve Limitlere Bağlı Flowlar Geliştirebilirsiniz.

Günler ve saatlere bağlı planlamalar yapabiliyorduk ama bazı durumlarda dakikalara bağlı zamanlayıcılar ve planlamalar yapma ihtiyacı doğuyordu. Yeni geliştirme ile Salesforce imdadımıza yetişti. Limitlere takılmadan, performansı arttıracak batch’ler düzenleyebiliriz.

Bu değişiklik Lightning Experience and Salesforce Classic in Essentials, Professional, Enterprise, Performance, Unlimited, and Developer editionlar da kullanıma hazır!

Özelleştirilmiş Pipeline Filtreleri ve Görüntüleri Yaratarak Zamandan Tasarruf Edebilirsiniz!

LINK

Satış ekiplerinin zamanlarını verimli kullanmaları çok önemli. Bir kaç adımlık işlemleri tek ekranda görmek zaman kazanmalarını sağlayacak. Custom filtreler yaratarak birbirinden farklı kayıtları oluşturan listelere tek bir list view üzerinden ulaşabilirsiniz. Ekip, ürün tipleri, yeni fırsatlar ve çok daha fazla özelleştirilmiş listeler yapmak artık mümkün!

Bu değişiklik Sales Cloud Lightning Experience Performance ve Unlimited Edition’da kullanıma hazır!

Yedekleme ve Geri Yükleme Özelliğiyle Veri Kaybını Önleyebilirsiniz.

LINK

Hepimizin korkulu rüyası “Verilerimi koruyabilecek miyim?” sorusunu rafa kaldırmanın vakti geldi. Otomatik olarak oluşturulacak olan Yedekleme ve Geri Yükleme özelliğiyle veri kaybı endişesi tamamen silindi. Yanlış planlanan bir data düzenlemesi, entegrasyon hataları gibi durumlarda sadece birkaç adımda eski verilerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Hassas Veri Erişimini Kontrol etmek için Kısıtlama Kurallarını Kullanabilirsiniz.

LINK

Kullanıcılar, iş süreçlerinde hakim olması gereken verilerle meşgul olurken, diğer kayıtlara ulaşımını kısıtlayabilirsiniz. Kullanıcı grupları açabilir ve bu gruplara yetkileri dahilindeki kayıtlara ulaşmalarını, yetkileri dahilinde olmayan kayıtlara ise ulaşamamalarını sağlayabilirsiniz.

Kullanıcılar Mobil Ana Ekran İçeriklerini Kişiselleştirebilir!

LINK

Mobil ana ekranı, kullanıcıların en çok ilgi duydukları alanlarla kişiselleştirilebilir. Kimi için görev ekranı, kimi için takvim, kimileri için ise raporlar ana ekranın ana bileşeni olabilir. Ana ekranda görmek istediklerinizi birincil tab olarak ayarladıktan sonra uygulamayı açtığınızda görmek istediğiniz kayıtlar karşınızda olacak.

Özelleştirilmiş objeler, kontratlar, task (görevler), etkinlikler, ve zaman çizelgeleri için bu özellikler genel olarak aktifleştirildi. Kısıtlayıcı kuralları Setup (ayarlar) üzerinden oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.

Mobile Home views with various cards and the edit page.
Bu özellik Database.com hariç, Salesforce Mobil’in diğer tüm sürümlerinde İOS ve Android için kullanıma hazırdır.

Forecast Kategorilerini Dilediğiniz Gibi Yönetin!

LINK

Standart kategorilere “Most Likely (İhtimali Yüksek)” kategorisi ekleyebilirsiniz. Bu değişiklik sayesinde Forecast öngörüleriniz daha esnek bir yapıya kavuşacak.

Diğer blog yazılarımız için tıklayınız.